Pagina's

10 oktober 2013

Cover Fight #2: Crazy

In de muziekindustrie is het niet ongebruikelijk om een nummer van een andere artiest te zingen, ofwel te coveren. Maar wordt het daardoor ook een beter nummer, of verpesten ze het? In Cover Fight vergelijk ik een paar verschillende versies van hetzelfde nummer. 


Klik hier als je de video niet kan zien.
Gnarls Barkley, Gnarls Barkley, Gnarls Barkley. Probeer die naam maar eens drie keer foutloos uit te spreken. Dit duo, bestaande uit Brian Burton en Thomas Callaway, heeft het originele Crazy geschreven als hun eerste single. Het werd een grote hit en iedereen kent onderhand wel het nummer. Ik ben zelf dol op Crazy. Het is een vrolijk nummer dat lekker blijft hangen en moeilijk te verbeteren is. 

Klik hier als je de video niet kan zien.
Within Temptation heeft van Crazy een rustige ballad gemaakt. Doordat het erg ruimtelijk is opgenomen kan je elk instrument afzonderlijk horen en hoor je elk detail van de stem. Het is echt een versie om kippenvel van te krijgen.
Klik hier als je de video niet kan zien.
Katie Noonan is een singer-songwriter uit Australiƫ. Zij heeft een jazzy versie van Crazy gemaakt. Ik ben positief verrast door deze versie. Ik wist niet dat het nummer zoveel mogelijkheden bood voor zoveel verschillende stijlen. Noonan begint vrij rustig, net zoals Within Temptation, maar voert het al snel op tot een gezellig jazzy liedje. Haar fragiele heldere stem maakt het helemaal af.

Drie hele verschillende versies, drie mogelijke winnaars: een origineel en twee covers. Mijn winnaar van deze Cover Fight is: Gnarls Barkley. Hoewel Katie Noonan het bijna haalde, kan toch niemand het origineel overtreffen. Dat is gewoon veel te vrolijk!
.Wie wint volgens jou deze Cover Fight?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten